Bilkøb i Tyskland – kan det betale sig?

Det kan være rigtig fristende at købe en bil i udlandet. I langt de fleste lande omkring os er biler en hel del billigere. Du kunne jo for eksempel tage en tur ned syd for grænsen og købe den fedeste tyske bil til en særdeles attraktiv pris.

Men – og der er et men, for der er nogle forhold, du skal være opmærksom på i den forbindelse. Det kommer til at koste dig noget at importere en bil. Så når alt kommer til alt, kan det så overhovedet betale sig for dig at købe din næste bil i Tyskland?

Hvad kræver et bilkøb i Tyskland?

Det klogeste er at kontakte SKAT, før du eventuelt køber bil fra Tyskland. Det er nemlig dem, der skal afgøre, hvad det kommer til at koste dig i registreringsafgift. Få helst et bindende svar. Så ved du, hvad du har at regne med. Desuden skal du være forberedt på følgende:

  • Import af biler fra Tyskland koster noget i transport. Enten skal du tage til Tyskland og sørge for, at bilen bliver transporteret hjem. Eller du skal betale et fragtfirma for at gøre det. Du kan ikke bare selv køre i bilen uden videre.
  • Når du køber en bil i Tyskland, kan det være svært at bruge din reklamationsret. Sådan nogle sager kan være svære at afgøre på så stor afstand.
  • Hvis der opstår problemer i forbindelse med selve handlen, så kan det være svært at få bistand til at løse problemerne.
  • Når en bil skal indregistreres i Danmark, så er der nogle særlige krav i forhold til teknisk dokumentation.
  • Der er særlige regler i forhold til moms og told. Det skal du ikke betale, hvis der er betalt moms i det pågældende EU-land, hvis den er over seks måneder gammel og hvis den har kørt mindst 6.000 km.

Hvad skal du forberede i forbindelse med at købe bil fra Tyskland?

Inden du eventuelt beslutter dig for import af bil fra Tyskland, så bør du have undersøgt markedet grundigt. Så kan du bedre vurdere, om det er et godt tilbud, du får. Beslut dig for, hvilken bil du ønsker, og tjek priser og vilkår hos både private og professionelle forhandlere af netop den model.

Bestil en brugtbiltest på forhånd, hvis det drejer sig om en brugt bil. Dermed kan du undgå kedelige overraskelser, når du kommer hjem med bilen.

Hav også en klar aftale om hjemtransport klar. Det er en god idé at få hentet et par danske prøveplader på forhånd, hvis du selv skal køre bilen hjem. Dem bestiller du hos SKAT.
Skal en vognmand klare transporten, så få lavet en klar aftale i forvejen.

Der findes helt klare regler om hjemtransport af bil købt i Tyskland. Dem bør du sætte dig grundigt ind i.

Kan det betale sig at købe en bil i Tyskland?

I mange tilfælde kan det godt betale sig at importere en bil fra Tyskland. Særligt, hvis der er tale om køb af en brugt bil i Tyskland. Dels er priserne på biler generelt lavere, end de er i Danmark, og dels er brugtbilmarkedet langt større der.

Selv om du pålægges diverse skatter og afgifter, så kan det i rigtig mange tilfælde godt betale sig at købe en god brugt bil direkte i Tyskland. Kontakt gerne SKAT for at få enten et realistisk overslag eller en konkret vurdering af værdien af den bil, du påtænker at købe i Tyskland. Herefter kan du få en konkret information om, hvad det vil komme til at koste dig i afgifter selv at importere din bil. Dertil skal du lægge bilens pris og hjemtransporten af den. Så har du et godt bud på den endelige pris.

Skal vi kontakte dig?

Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig. 

Skal vi kontakte dig?

Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.