fbpx
Spring til indhold

Bilimport

Importere elbil fra Tyskland – kan det betale sig?

Tag Bilimport
tysk motorvej

Økonomiske fordele ved elbiler

Udviklingen af mere bæredygtige køretøjer er gået virkelig stærkt i de seneste år. Inden for elbiler er der sket en særdeles markant udvikling i både salg og import af elbiler fra Tyskland, der betyder, at det er blevet meget mere attraktivt at eje en elbil, end det har været tidligere.

Hvilke fordele er der ved at importere en elbil?

Import af elbiler fra fx. Tyskland, er der flere fordele ved. De mest iøjnefaldende fordele er nok også de mest attraktive:

  • Ventetiden
  • Prisen

Du sparer umiddelbart noget tid, hvis du selv henter din elbil i udlandet. Hvis du for eksempel vælger at importere en brugt elbil fra Tyskland, så vil du erfare, at der er mange biler til salg, som kun er 1-2 år gamle. Køber du sådan en frem for en fabriksny model, så kan du spare en ventetid på omkring 3-6 måneder.

I Tyskland er der i de kommende år mange brugte elbiler til salg, som ikke er ret gamle. Det skyldes, at den tyske regering giver et meget stort tilskud til køb af elbiler. Det kan du nyde godt af ved at købe en brugt bil, som ikke er ret gammel, til en virkelig god pris. Det marked har vi ikke herhjemme, så det kan godt betale sig at kigge på import af elbil fra Tyskland.

I forhold til priserne, så vil du kunne importere en elbil fra udlandet og stadig få en mærkbar besparelse. På import af en brugt elbil i Tyskland vil du for eksempel kunne spare imellem 50.000 og 75.000 kr. på en nyere brugt elbil. Sæt dig gerne ind i de eksakte regler for import af elbiler, så det bliver så fordelagtigt for dig som muligt.

Kan det betale sig at importere en elbil fra Tyskland?

Det koster naturligvis en del i skatter og afgifter, når du importerer en bil fra Tyskland. Sådan er de danske regler, og dem kan du selvfølgelig ikke omgå. Det gælder for import af alle typer køretøjer. Reglerne er dog lidt mere lempelige, når det drejer sig om import af elbil. Den er mindre skadelig for miljøet, og derfor vil man gerne støtte den grønne udvikling.

Til trods for de uundgåelige skatter og afgifter, kan det stadig godt betale sig at importere elbiler fra udlandet. Det gælder både for nye og for brugte biler. Især hvis du vælger at importere en brugt elbil fra Tyskland, vil besparelsen være særdeles attraktiv. Går du målrettet efter den største besparelse, kan du som en tommelfingerregel gå efter en bil, som er 3-10 år gammel, og som ikke har kørt så mange kilometer.

På den måde får du et bæredygtigt køretøj, som er noget af det nyeste inden for elbiler, og som i sidste ende kommer til en virkelig fornuftig pris. Derved gør du noget godt både for miljøet og for dig selv, når du importerer din drømme-elbil fra udlandet.

Vigtigt!

Før du importerer en bil i fx Tyskland, kan det være rart at kende ens udgifter. Få en afgiftsvurdering fra vores eksperter i dag.

Få afgiftsvurdering her
lommeregner med bil

Er det svært at importere en elbil fra Tyskland?

Det er selvfølgelig mere kompliceret at importere en elbil frem for at købe den herhjemme. Men det er bestemt til at finde ud af. Sæt dig grundigt ind i procedurerne omkring import af bil fra Tyskland, og overvej, om du selv skal hente den hjem, eller du skal have hjælp til hjemtagelse af bilen via en fragtmand.

Hos Motorkompagniet kan vi hjælpe dig med hele processen fra forhåndsvurdering af bilen, afgift på import af elbilen samt hjemtagelse fra Tyskland og alt nødvendig dokumentation.

Husk, at bilen skal igennem et told- og registreringssyn, inden du kan få en nummerplade sat på den. Hos os, kan du blive guidet igennem hele import-processen. Så går der ikke så længe, inden du kan være væsentligt bedre kørende.

Ofte stillede spørgsmål til bilimport fra Tyskland

Bilimport