Import
Guide til bilimport
Før du starter med din bilimport
Inden du kaster dig over bilimport fra udlandet, er det vigtigt, at du får helt styr på diverse afgifter, der kan være i forbindelse med importen. Ligeledes er det vigtigt, at du bliver sikker på, hvilken bil, du vil vælge, samt hvem der kan hjælpe dig med importen.
Bilimport – krav & behov
Det allerførste skridt i processen omkring bilimport er, at få klarlagt jeres egne behov og krav til jeres kommende bil. Eksempler på disse behov er: Hvilket bilmærke/model er den rigtige for jer? Diesel eller benzin? Hvad er jeres budget? Eller har I behov for noget bestemt ekstraudstyr? Listen over behov og krav kan hurtigt blive lang, derfor bør man på forhånd gøre op med sig selv, hvad der er must haves og hvad, der er mindre vigtigt.
Research & forarbejde
Der kan forekomme mange uforudsete hændelser, når du importerer en bil fra udlandet. Vi anbefaler derfor altid, at du søger om professionel rådgivning til din bilimport, da der kan være mange juridiske og tekniske spørgsmål omkring love og økonomi.
Du skal også overveje, hvordan du vil få bilen hjem. Du kan fx selv hente den eller få en professionel vognmand til at gøre det for dig.
Få bilen hjem sikkert
Måske har du allerede bestemt dig for, hvordan din kommende bilimport skal foregå. Uanset hvad, så er det altid godt at få professionel vejledning fra folk, der er bekendte med hele processen. Du skal også huske, at ekstraudstyr, modellen og bilens km. alt sammen har indflydelse på den endelige pris, du skal betale.
Toldsyn & registrering ved bilimport
Når din bilimport er veloverstået og bilen er ankommet i Danmark, så skal bilens identitet kontrolleres ved et toldsyn. Her bliver bilens stand bedømt og kilometertallet aflæses – alt sammen faktorer, der har betydning for, hvad SKAT vurderer, at bilen er værd.
Din bil skal ligeledes registreringssynes, hvor den færdselsmæssige sikkerhed vurderes, og om bilen er i en lovlig stand. Når du har gennemført din bilimport og gennemført toldsynet, er gyldigheden tre måneder. Registreringssynet er gældende i et helt år.
Køb trygt bil fra udlandet
Følger du alle rådene på denne side om at importere en bil sikkert og trygt fra udlandet, så er du allerede godt på vej til at få din nye bil hjem. Du skal selvfølgelig også være mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for yderligere hjælp og vejledning.
Ofte stillede spørgsmål om bilimport
Bilimport
Inden du importerer en bil, er det vigtigt at overveje bilens samlede omkostninger inklusiv købspris, transportomkostninger, registreringsafgift og eventuelle omkostninger til tilpasning til danske standarder. Desuden bør du undersøge bilens historik og stand, særligt ved brugte biler.
For at importere en bil til Danmark skal du bruge den originale registreringsattest fra det land, hvor bilen er købt, en købsaftale, og et COC-dokument (Certificate of Conformity), som beviser at bilen overholder EU’s tekniske standarder.
Når du importerer en bil, skal den igennem et toldsyn, hvor SKAT kontrollerer bilens dokumenter og sikrer, at alle data stemmer overens med bilens fysiske tilstand. Dette inkluderer også en kontrol af, om bilen opfylder de danske og europæiske miljø- og sikkerhedsstandarder.
Registreringsafgiften for en importeret bil beregnes på baggrund af bilens værdi, som kan vurderes af SKAT eller en autoriseret vurderingsmand. Afgiften afhænger af flere faktorer, inklusiv bilens alder, udstyr og oprindelige nypris.
Det er muligt at importere en bil selv, men processen kan være kompleks og tidskrævende. Mange vælger at bruge en professionel importør, som Motorkompagniet, der kan hjælpe med hele processen fra start til slut, herunder papirarbejde, toldsyn, og registreringsafgiftsberegning, for at sikre at alt går korrekt til.
Skal vi kontakte dig?
Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.
info@motorkompagniet.dk
Ring på Tlf. 39 39 31 71