Import af elbil – kan det betale sig?

Udviklingen af mere bæredygtige køretøjer er gået virkelig stærkt i de seneste år. Inden for elbiler er der sket en særdeles markant udvikling, der betyder, at det er blevet meget mere attraktivt at eje en elbil, end det har været tidligere.

Med længere rækkevidder, flottere designs og langt flere ladestationer rundt omkring i landet er elbiler blevet mere populære end nogensinde.

Hvilke fordele er der ved at importere en elbil?

Import af elbiler er der flere fordele ved. De mest iøjnefaldende fordele er nok også de mest attraktive:

  • Ventetiden
  • Prisen

Du sparer umiddelbart noget tid, hvis du selv henter din elbil i udlandet. Hvis du for eksempel vælger at importere en brugt elbil fra Tyskland, så vil du erfare, at der er mange biler til salg, som kun er 1-2 år gamle. Køber du sådan en frem for en fabriksny model, så kan du spare en ventetid på omkring 3-6 måneder.

I Tyskland er der i de kommende år mange brugte elbiler til salg, som ikke er ret gamle. Det skyldes, at den tyske regering giver et meget stort tilskud til køb af elbiler. Det kan du nyde godt af ved at købe en brugt bil, som ikke er ret gammel, til en virkelig god pris. Det marked har vi ikke herhjemme, så det kan godt betale sig at kigge sydpå efter sådan nogle.

I forhold til priserne, så vil du kunne importere en elbil fra udlandet og stadig få en mærkbar besparelse. På en brugt elbil i Tyskland vil du for eksempel kunne spare imellem 50.000 og 75.000 kr. på en nyere brugt elbil. Sæt dig gerne ind i de eksakte regler for import af elbiler, så det bliver så fordelagtigt for dig som muligt.

Kan det betale sig at importere en elbil?

Det koster naturligvis en del i skatter og afgifter, når du importerer en bil fra udlandet. Sådan er de danske regler, og dem kan du selvfølgelig ikke omgå. Det gælder for import af alle typer køretøjer. Reglerne er dog lidt mere lempelige, når det drejer sig om en elbil. Den er mindre skadelig for miljøet, og derfor vil man gerne støtte den grønne udvikling.

Til trods for de uundgåelige skatter og afgifter så kan det stadig godt betale sig at importere elbiler fra udlandet. Det gælder både for nye og for brugte biler. Især hvis du vælger at importere en brugt elbil fra Tyskland, vil besparelsen være særdeles attraktiv. Går du målrettet efter den største besparelse, kan du som en tommelfingerregel gå efter en bil, som er 3-10 år gammel, og som ikke har kørt så mange kilometer.

På den måde får du et bæredygtigt køretøj, som er noget af det nyeste inden for elbiler, og som i sidste ende kommer til en virkelig fornuftig pris. Derved gør du noget godt både for miljøet og for dig selv, når du importerer den fedeste elbil fra udlandet.

Vil du være med på den grønne bølge i form af stærke og fede elbiler, så kan der være mange tusinde kroner at spare, hvis du importerer din nye elbil fra et af vores nabolande. Læs mere om, hvordan det kan gøres her.

Er det svært at importere en elbil?

Det er selvfølgelig lidt mere kompliceret at importere en elbil frem for at købe den herhjemme. Men det er bestemt til at finde ud af. Sæt dig grundigt ind i procedurerne, og overvej, om du selv skal hente den hjem, eller du skal have den bragt via en fragtmand.

Husk, at bilen skal igennem et told- og registreringssyn, inden du kan få en nummerplade sat på den. Du kan blive guidet igennem hele import-processen. Så går der ikke så længe, inden du er væsentligt bedre kørende.

Skal vi kontakte dig?

Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig. 

Skal vi kontakte dig?

Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.