Spring til indhold

Bilkøb i Sverige

Det kan være svært at gennemskue om det giver mening at købe en bil i udlandet. Eksempelvis om det giver mening at købe en brugt bil i Sverige fremfor eksempelvis Tyskland eller indenfor de danske grænser. Vi har prøvet at beskrive det lidt mere i dybden på denne side.

Kan det betale sig at købe en bil i sverige og er det svært?

Det er dyrt at købe biler i Danmark. Vi er underlagt mange tunge ekstra udgifter i form af skatter og afgifter, når vi køber en bil. Det kan godt give en vis misundelse, når du skeler til priserne på biler i for eksempel Tyskland og Sverige. Her koster bilerne markant mindre.

Derfor tænker mange, at det kunne være fedt og billigere at købe en bil i udlandet. Det kan det faktisk godt være. Du slipper ikke helt for at betale skatter og afgifter, men du kan alligevel få en federe og billigere bil, hvis du for eksempel foretager et bilkøb i Sverige. Desuden er det nok nemmere, end du måske forestiller dig.

Er det en god idé at importere en bil fra Sverige?

Det korte svar er ja. Det lidt længere er, at du for eksempel kan finde en brugt kvalitetsbil, som ikke er særlig gammel til en meget attraktiv pris. Generelt skifter svenskerne bilerne ud hyppigere, end vi gør herhjemme. Det giver et stort og godt marked, når du skal finde brugt bil i Sverige.

På den måde kan du få en forholdsvis ny bil til en virkelig god pris. Du slipper naturligvis ikke for skat, moms og afgifter, når bilen skal med hen over grænsen til Danmark. Derfor er det primært på indkøbsprisen, at der er noget at hente på et bilkøb i Sverige.

Hold derfor øje med kursen. Slå gerne til, når den svenske krone står lavt i forhold til den danske.

Den svenske bil skal registreres og have en toldeftersyn i Danmark

Når din nye bil er ankommet til Danmark, så skal du straks have den til toldsyn. Bilen skal godkendes til toldsyn og til syn. Det er SKAT vurdere den. De skal beregne registreringsafgiften, og herefter kan du få et par danske nummerplader.

Når bilen bliver vurderet, så beregnes afgiften ud fra, hvad en tilsvarende bil vil koste i Danmark.

Hvordan gør jeg i forhold til at lave et bilkøb i Sverige?

Vil du gerne købe en bil i Sverige, så må du først finde den vogn, som du gerne vil købe. Når det er gjort, så kan du kontakte sælger direkte. Det kan være en privat sælger eller en forhandler. Her får I aftalt den endelige pris, og du kan få tilsendt billeder af bilen, af dens originale registreringsafgift og dokumentation for det seneste syn. Tjek også bilens nummerplade, og få diverse oplysninger om den.

Herefter kan du beslutte, om du selv vil hente bilen, eller du vil have den fragtet hjem. Det er selvfølgelig mest trygt selv at se bilen og køre nogle ture i den, inden du køber den. Men Sverige er et stort land, og sælger kan bo langt væk.

Kører du selv bilen hjem, så har du brug for et par midlertidige eksportplader. Det er også muligt at lade bilen beholde de svenske nummerplader, hvis du og sælger aftaler det.

Kan det betale sig at importere en bil fra Sverige?

I forhold til en fabriksny bil ender du oftest med at komme til at betale det samme, som en ny bil koster i Danmark. Her kan en lav kurs dog give dig en gevinst.

Generelt kan det bedst betale sig at købe en brugt bil i Sverige. Markedet er større end i Danmark, priserne er bedre, og bilerne er typisk nyere.

En lettere brugt bil er også billigere i skatter og afgifter ved ankomsten til Danmark. Også her spiller kursen på den svenske krone kontra den danske en stor rolle. Hold øje med valutakursernes bevægelser, og hold øje med priserne på biler i Sverige, så er du bedre i stand til at slå til, når det rette tidspunkt og den rette bil kommer.

Skal vi kontakte dig?

Tag en snak med vores dygtige medarbejdere, og hør hvordan vi kan hjælpe dig.